whatsapp

HIZLI MENU

Karşılıksız Çek Keşide Etme Suçu Şikayet Dilekçesi Örneği

Karşılıksız Çek Keşide Etme Suçu Şikayet Dilekçesi Örneği

T.C.

…………… İCRA CEZA MEHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

 

İCRA DOSYASI                   : …………. İcra Müdürlüğünün ……………. E.sayılı dosyası

 

MÜŞTEKİ                            : ………………

 

VEKİLİ                  : AV. ……………

 

ŞÜPHELİ                             :    ……………….

                                               

SUÇ TARİHİ                       : ………….

 

ŞİKAYET KONUSU            : Şüpheli hakkında yargılama sırasında koruma tedbiri olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına karar verilmesi talebimiz ile şüphelinin karşılıksız çek keşide etmek suçundan cezalandırılması talebimizden ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR                  :    

 

               Şüpheli, …………. BANKASI ……… ŞUBESİNE AİT, 31.07.20… keşide tarihli 41.000 TL bedelli, ……….. seri numaralı bir adet çek keşide etmiştir. Çek ibraz süresinde (04.08.20…. tarihinde)  muhatap bankaya ibraz edildiğinde çekin ………. TL kısmının karşılıksız olduğu görülmüştür. Çekin arkasına şerh düşülmüştür. (EK-1, ÇEK FOTOKOPİSİ) (ÇEK ASLI İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KASASINDADIR.)

 

               Müvekkilin, işbu şikayetimize konu alacağının sağlanması amacıyla ……. İcra Müdürlüğünün ……… E.sayılı dosyası ile şüpheli aleyhine kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile icra takibine girişilmiştir. Çek aslı icra müdürlüğü kasasına teslim edilmiştir. (İCRA DOSYASININ MAHKEMENİZCE GEREKLİ GÖRÜLMESİ HALİNDE CELBİNİ TALEP EDİYORUZ.)

 

               …………İcra Müdürlüğünün …………. E.sayılı dosyasının ödeme emrini dilekçemiz ekinde sunuyoruz. (EK-2)

 

               Karşılıksız işlemi yapılmasına sebebiyet veren keşideci şirketlerin ticaret sicil gazetesinden aldığımız bir kısım kayıtlarını dilekçemiz ekinde sunuyoruz. (EK-3)

 

               Çek yasal süresi içerisinde bankaya ibraz edildiğinde karşılıksız olduğu görülmüş, çekin arkasına da buna dair şerh düşülmüştür. Şüpheli üzerine atılı karşılıksız çek keşide etme suçunu işlemiştir. Suçun unsurları oluşmuştur ve şüphelinin karşılıksız çek suçundan cezalandırılmasını Sayın Mahkemenizden talep ediyoruz. Çek bedeli ödenmemiştir.

              

               Yukarıda arz ve izah ettiğimiz sebeplerle, şüpheli hakkında yargılama sırasında koruma tedbiri olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına karar verilmesini ve şüphelinin karşılıksız çek keşide etmek suçundan cezalandırılmasını talep ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

HUKUKİ NEDENLER         : İİK, HMK, TBK, TTK, TMK ve ilgili sair tüm mevzuat.

 

HUKUKİ DELİLLER            :

 

Çek fotokopisi (EK-1)

Ödeme emri (EK-2)

Ticaret sicil gazetesi bir kısım kayıtlar (EK-3)

……………BANKASI …… ŞUBESİNE AİT, 31.07.20……….. keşide tarihli ……… TL bedelli, ……..seri numaralı çek aslı (İcra Müdürlüğü kasasındadır)

…….. İcra Müdürlüğünün ……… E.sayılı dosyası (İCRA DOSYASININ MAHKEMENİZCE GEREKLİ GÖRÜLMESİ HALİNDE CELBİNİ TALEP EDİYORUZ.)

Tanık anlatımları  (Tanıkların isim, adres ve TC' leri bilahare bildirilecektir.)

Bilirkişi incelemesi, keşif, tanık, yemin, isticvap ve sunulacak her türlü yasal delil.

Şikayet dilekçemizde dayandığımız her türlü iddia ve  delil.

 

SONUÇ VE İSTEM            :  Yukarıda ayrıntılı arz ve izah olunan neden ve gerekçelerle, sanığın karşılıksız çek keşide etmesi sebebiyle,  yargılama sırasında koruma tedbiri olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına karar verilmesi ile şüphelinin karşılıksız çek keşide etmek suçundan  şikayetlerimizi sunarak, şikayetimizin kabulü ile sanık aleyhine KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETME SUÇUNDAN  mahkumiyet kararı  verilmesini talep eder,  yargılama harç ve giderleri ile vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesini talep eder, saygılarımızı sunarız.

                                                                                                               

                                                                               MÜŞTEKİ VEKİLİ

                                                           AV. ……..

               

BENZER DİĞER HABERLER